Dôležité oznamy:
PRIDAJTE SA K NÁM!
Ak by ste mali čas a chuť slúžiť núdznym, veľmi uvítame vašu pomoc a zapojenie najmä pri večerných výdajoch stravy pod mostom Lafranconi. Ak sa vy osobne chcete zapojiť, alebo viete o niekom, kto by sa rád zapojil, budeme vďační za zdieľanie tejto správy. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať na t.č. 0948363520 alebo emailom: kvm.vojtech@gmail.com
Rozpis služieb na výdaj a varenie:
Úlohy pre tím, ktorý vydáva polievku:
- Na Ambroseho 6 vyzdvihne 30l červenú varnicu v prepravke aj s naberačkou, zahradzovacie stĺpiky s reťazami, ktoré slúžia na vymedzenie priestoru na službu a reflektor.
- Ide na miesto určenia pre polievku, kde je potrebné byť v utorky a štvrtky najneskôr o 19:00 hod., v sobotu o 16:30 hod. Miesto určenia je uvedené v tabuľke s rozpisom.
- S polievkou príde v utorky a štvrtky najneskôr do 19:30 hod. pod most Lafranconi, v soboty do 17:00 hod. Ideálne je mať 5 min časovú rezervu.
- Pozdraví policajnú hliadku, ak príde tiež na miesto výdaja.
- Nachystá stolíky, vrecia na odpad, pripraví varnice s polievkou a pečivo.
- Miesto na službu ohradí zahradzovacími stĺpikmi, za ktoré klienti nevstupujú.
- Stručne a nahlas zopakuje pravidlá výdaja, prípadne povie oznamy.
- Pred samotným výdajom sa spoločne s druhým tímom a aj s ľuďmi, korí sa prišli najesť, modlí.
- Vydá jedlo ľuďom bez domova: 1 misku polievky a 2 rožky. Polievku naberá cca 2 cm pod okrajom misky, treba naberať menej, aby sa ušlo každému a potom dať radšej dupľu.
- Po dojedení polievky vyzve klientov, aby po sebe upratali všetok neporiadok.
- V prípade, že klienti upracú, vydávajú sa extra potraviny ako ovocie a zelenina či jogurty.
- Po výdaji povzbudí ľudí bez domova, aby sa na mieste nezdržiavali.
- Oba tímy odchádzajú z výdajového miesta spoločne.
- Vráti sa na Ambroseho, poumýva varnice, roztriedi veci, ktoré zostali a uloží ich na miesto.
- Kuchyňu a veci na Ambroseho dá do pôvodného uprataného stavu.
Úlohy pre tím, ktorý vydáva nápoje:
- Na Ambroseho navarí 1 varnicu kávy (10 litrov) a 2 varnice čaju (spolu 20 litrov). Na prípravu 10 litrov kávy použite ½ fľašky kávy a ½ kg cukru. Na prípravu 20 litrov čaju použite 2 krabičky čaju, 1 kg cukru a kyselka podľa chuti.
- Pripraví veci potrebné na výdaj (zoznam viď nižšie), ktoré privezie na výdajové miesto
- Naloží veci a príde pod most Lafranconi – výdaj začína 19:30 h v utorky a štvrtky (o 17:00 h v soboty počas zimného obdobia).
- Priamo na mieste pripraví spoločne s druhým tímom stolíky, zamedzovacie stĺpiky, prichystá vrecia na odpad a varnice.
- Spoločná modlitba.
- Výdaj nápojov ľuďom bez domova, najprv si ľudia musia zobrať polievku, potom im vydáme nápoje. V prípade, že si ľudia chcú zobrať nápoje so sebou, načapujeme im do termosiek my, nenechávame klientov, aby sa sami obslúžili.
- Po výdaji a dojedení polievky je potrebné povzbudiť klientov, aby po sebe parkovisko poupratovali. V prípade, že klienti upracú, oba tímy spoločne vydajú „extra potraviny“
- Po výdaji pomôže „polievkovému tímu“ zbaliť všetky veci z výdaja a skontrolovať parkovisko.
- Nápojový tím berie odpad a vyhodí ho.
ZOZNAM VECÍ PRE POLIEVKOVÝ TÍM:
- veľkú červenú varnicu v prepravke
- dve naberačky, malú a veľkú
- šesť stĺpikov, štyri veľké, dva malé
- malú plastovú nádobu v ktorej sú:
- čisté žetóny
- plastová reťaz na stĺpiky
- zavárací pohár na použité žetóny
- zošit + pero na zapisovanie oblečenia
- nabité svetelné reflektory – 2ks
- 10 zaváracích pohárov na polievku
- plastové fľaše, ak máme
- balíček oblečenia prvej pomoci
- nachystané balíčky oblečenia s menami klientov / štvrtok /
- rozlišovacie vesty pre každého člena tímu
- opýtajte sa, prosím, kolegov z druhého tímu, či nepotrebujú, aby ste zobrali okrem tohto aj niečo iné
ZOZNAM VECÍ PRE NÁPOJOVÝ TÍM:
- 4 kovové stolíky
- 2 stojany na koše + 2 veľké vrecia do nich
- 4×25 balenia misky + načaté balenie
- 1×100 balenie poháre + načaté balenie
- gumené rukavice
- respirátory cca 40 kusov pre klientov
- dve balenia menšie sáčky / jedno načaté/
- dve rolky papierové utierky / jedno načaté/
- načaté vlhčené obrúsky
- 1 dezinfekčný sprej napr. Savo na stoly
- 1 malá dezinfekcia rúk
- 2 varnice čaju (zima) / malinovky (leto)
- 1 varnica kávy
- 2 lieviky + 2 naberačky
- pečivo prichystané na Ambroseho
- z chladničky 60 ks jogurty, cottage cheese
- 2 banánové krabice s ovocím a zeleninou
- vesty pre všetkých členov tímu
Po každom výdaji je potrebné spraviť nasledovné:
- umyť a uložiť na určené miesto varnice, prepravky v ktorých boli varnice vytrieť do sucha
- umyť a uložiť plastové nádoby od pečiva
- dezinfikovať a umyť použité žetóny, vrátiť k čistým žetónom
- vrátiť do nádoby s čistými žetónmi zošit na zapisovanie oblečenia + pero, plastovú reťaz na stĺpiky, čistý zavárací pohár
- umyť, uložiť na určené miesto lieviky, naberačky, vesty
- utrieť a vydezinfikovať stoly a odložiť na miesto
- vrátiť všetko čo zostalo / poháre, misky a pod./ späť na pôvodné miesto na to určené v regáli alebo skrinke
- ak niečo z potravín, pečiva, čo zostalo z výdaja, vydrží môže sa ponechať, čo nevydrží prosím zahodiť do kontajnera /kľúčik od kontajnera je na nástenke /.
- ak je vybitý reflektor, dať ho nabíjať / po zapnutí reflektora svieti iba jeden prúžok v zadnej časti, pri vypínači /. V krabici od reflektoru je nabíjačka.
- upratať a utrieť po sebe drez, stôl, vyvesiť utierky
- Prosíme výdajové tímy, aby nám po každom výdaji zaslali spätnú väzbu, ako služba prebiehala, aby sme mali lepší prehľad, ako služby fungujú a mohli sa v našej službe zlepšovať.
- Spätnú väzbu posielajte e-mailom Vojtovi Odraškovi alebo vyplňte krátky dotazník so spätnou väzbou>> Ďakujeme.